Vraag jij je af hoe jouw website:

1. je vindbaarheid (verder) vergroot
2. meer bezoekers trekt en 
3. hoe je website je verkoopresultaten verbetert?

Vraag dan de gratis webscan aan.

Wij kijken naar je website vanuit 3 disciplines: als copywriter (verkopende tekst), content creator (blog e.d.) en marketeer. Alleen zo krijg jij een totaalplaatje

Tekst-&-marketing-uitbesteden
‘Tekst- en marketingbureau Arnhem – Doetinchem Tekst Gericht is Klant Geraakt'

 

 

 

over Esther van Vondel copywriter blogger content creator marketeer

Van tekstschrijver, copywriter en blogger naar allround tekst- en marketingbureau

Esther van Vondel, aangenaam!

Andermans verhalen. Ik kan erin verdwijnen. Van jongs af aan keek ik graag over de schutting naar hoe het er bij anderen aan toe ging. En waarom. En ik schreef alles op.

In 2017 haalde ik mijn schatkist met deze schrijfsels van zolder. Tussen mijn fantastische hersenspinsels op papier vond ik oude columns die nooit gepubliceerd waren, omdat ik ze nooit plaatste, want dat kon niet. De blog bestond nog niet.

De pr opzetten 

Die carrièreswitch kwam vanzelf toen een vriend me vroeg teksten te schrijven voor zijn muziekproductiebedrijf.
‘Het is voor de website,’ vertelde hij.
‘Website? Wat is dat?’ Startpagina.nl bestond nog niet eens in die tijd…
Maar ik ging aan de slag voor hem. Flyers, brieven. Een andere vriend klopte aan. Daar kreeg mijn werkgever lucht van. Hij vroeg me de pr van de 2 stichtingen op te zetten. Ik werd redacteur van de 2 websites, copywriter van mailingen en flyers, journalist en tekstschrijver van artikelen en organisator van events op basis van een marketingstrategie.
Walhalla op aarde was het voor mij!

Ik volgde de opleiding tot copywriter (tekstschrijver van een boodschap die de verkoop stimuleert) en begon te dromen over hoe ik meer bedrijven helpen zou…

 

Ik begon als ondernemer… en had geen tijd om eens te kijken waar het schip me bracht

Ik dacht dat er al 13 + 1 tekstschrijvers in een dozijn zaten, tot mensen mij vertelden dat zij moeite hadden een goede redacteur, tekstschrijver op copywriter te vinden.

Zonder enige financiële buffer en als kostwinner in het gezin startte ik als tekstschrijver, copywriter en blogger. Ik deed vooral webredactie. Midden in de crisis. En halverwege het eerste jaar verhuisde ik van West- naar Oost- Nederland.

Mensen in mijn omgeving hielden hun hart vast: ‘Het duurt zeker 5 jaren voordat je goede boterham verdient aan een eigen bedrijf.’ Maar mijn droom om andere ondernemingen te helpen met hun bloei & groei was groter dan mijn angst. Ik zag de resultaten van mijn pr-werkzaamheden bij mijn werkgever en hoewel ik best twijfelde, was ik op een missie!

Ik had geen ruimte om fouten te maken. Zonder inkomen zouden wij al snel geen dak boven ons hoofd hebben immers. Nou ben ik niet snel voor een gat te vangen en ik ging ervoor!

Met hard werken en veel leren slaagde ik binnen ruim 1,5 jaar me in mijn inkomen te voorzien. En ondertussen hield ik me bezig met andermans inspirerende verhalen en ambities en hielp ik hen hun eigen doelen te verwezenlijken!

Hulp via tekst én marketing

Resultaatgerichte pr is meer dan tekst en gaandeweg merkte ik, dat ik een stukje miste in mijn dienstverlening. Een boodschap kan namelijk nog zo goed en aantrekkelijk verwoord zijn, wanneer je verder niets onderneemt, gebeurt er weinig. Tekst staat stil en zwijgt. Klanten trekken had actie nodig. Dus een uitvoerbare marketingstrategie. Als copywriter en blogger schoot ik voor mijn gevoel tekort.

Pr is ook marketing. Na een jaar begon ik wat ik wist over te brengen op mijn klanten: we bouwen een strategie en een plan om de tekst heen, zodat de boodschap actief de wereld in werd geslingerd naar beste potentiële klanten. En dat werkt!

Slimme marketingstrategie

Ik ben best een workaholic, maar ik viel om. Door langdurige roofbouw werkten mijn hersenen nog slechts op halve kracht. Hij gaf nauwelijks meer signalen en vitale organen deden hun werk steeds slechter. De artsen ontdekten net op tijd wat er aan de hand was. Ik moest mijn levenswijze aanpassen.

Vertaald naar de dagelijkse praktijk: ik moest niet harder, maar slimmer gaan werken. De afgelopen jaren ontwikkelde ik met en buiten de kennis en ervaring van grote jongens (en meiden) uit mijn branche systemen, waarmee ik in minder tijd en met minder inspanning meer resultaat haal.
Deze systemen pas ik ook toe naar mijn klanten. Ze creëren meer ruimte om andere, belangrijke zaken aan te pakken. Of het nu gaat om meer tijd thuis of het doen van die ene investering.

Inmiddels laten steeds meer bedrijven zich helpen met redactie van of training in tekst en (de uitvoering van) die strategie daaromheen, zoals een blog, white paper of webteksten. Of via een marketingstrategie, de invulling en uitvoering ervan in een langer traject. Dat doe ik vaak in samenwerking met andere specialisten, zoals de webbouwer, vormgever en fotograaf/videospecialist.
Daarnaast draag ik mijn kennis en kunde gaandeweg over naar de mensen in het bedrijf, zodat ze op termijn minder afhankelijk van mij worden.

Daarom ga ik ook vooral door met mijn missie zoveel mogelijk bedrijven te helpen met het verwezenlijken van hun ambities.

Ik wens je een daadkrachtige dag!

Esther van Vondel

Telefoonnummer

06 - 54 94 39 62

Postadres

Tulpenstraat 105
7004 DH  Doetinchem

esther@vanvondeltxt.nl

KvK nr. 56469128
btw-nummer NL193104271B01

Algemene Voorwaarden tekst- en contentmarketingbureau Van Vondel txt 

Volg Van Vondel txt op:


Deze website maakt gebruik van cookies, enkel om algemene, niet-persoonsgebonden statistieken bij te houden. Bekijk ook de privacyverklaring.

Gastblogger op:

Frankwatching