missie én goed geld verdienen

Missie of omzet? Nee, missie én geld verdienen

Waarom je missie volgen en goed geld verdienen juist samen moeten gaan

‘Ik volg mijn missie en houd het graag zuiver.’
‘Ondernemen vanuit een eigen zienswijze gaat niet samen met geld verdienen.’
‘Dat kunnen we toch niet verkopen aan onze klanten, zeg!’

Jawel.
En ik heb het niet over een hogere, grote opdracht. Ik heb het over aardse zaken en een idee dat uit jouzelf komt, waarmee de wereld een beetje beter wordt. De wereld direct om je heen, regionaal, landelijk of internationaal.

Absoluut zelfs!
Zeker wanneer je met jouw idee de wijde wereld bereiken wilt, hoe groot of klein ook. Omdat je maximaal bereik nodig hebt. Je investeringen nodig hebt om die taak te volbrengen. Investeringen in training, in samenwerkingen, in tools, in je eigen ontwikkeling en die van je mensen…
Of wil jij je handje op blijven houden op het niveau waarop je nu zit en hoofdzakelijk afhankelijk blijven van de gulle giften van anderen? En blijven vechten op dat peil, totdat deze mensen het licht zien branden?

Een afwachtende, afhankelijke houding en ondernemen gaan slecht samen.

Relatieproblemen

Als jij denkt dat ondernemen vanuit een innerlijke motivatie en geld verdienen niet samengaan, heb jij een relatieprobleem met geld.
Je vindt geld vies. Goed verdienen staat gelijk aan rijk zijn en als jij denkt aan rijke mensen, krimpt je maag ineen. Of je denkt, dat het jou verandert. Of dat mensen je niet oprecht vinden.

Je beweert er bovendien mee, dat geld verdienen samen gaat met minder zuivere praktijken. Immers, bedrijven die acteren vanuit een omzetdoel en verder geen doelen stellen, helpen mensen alleen om de omzet.

Zit hier iets tussen dat resoneert?
Dit waren al mijn overtuigingen. Ja, je leest het goed: dit was mijn relatieprobleem met geld.

Mijn relatieprobleem met geld verdienen

Ik had altijd dat stemmetje, dat me vertelde dat meer geld dan ik strikt noodzakelijk had niet paste bij mijn missie. Mijn gezin is immers niet van spullen. We leven redelijk eenvoudig, hebben een gas- en energievoorschot van nog geen 100 euro per maand, hebben geen vaatwasser of wasdroger nodig. Ik heb nooit om partneralimentatie gevraagd en… geld is wel degelijk belangrijk.
Huh? Ja, precies. Daar stoeide ik dus ook lange tijd mee. Geld stond bij mij gelijk aan groter, luxer en duurder en vooral veel, veel, veel spullen.

De ratrace

Geld was… is… echter toch belangrijk voor ons, beseffen wij sinds we 3 jaren ver onder de armoedegrens leefden. En erna, toen ik merkte wat het doet als je nooit wat geld over hebt. Het is simpel: zonder geld verdienen verzuip je in Nederland. Zonder geld om te investeren sta je stil. En stilstand is achteruitgang in het bedrijfsleven.

Mijn bedrijf bleef hangen tussen twee niveaus en dat zorgde dat ik mijn klanten steeds slechter hielp. Ik werkte altijd keihard, nam zelden vrij, mijn tools waren ingewikkeld en goedkoop. Ik zat in de ratrace van hard werken en in verhouding weinig verdiensten. Te weinig om het rustiger aan te kunnen doen. Of vooruit te plannen.

Deuren

Maar in mijn zoektocht naar dat gekke relatieprobleem met geld, ontdekten wij dat euro’s meer doen dan spullen aanschaffen. Geld hebben opent deuren. Naar betere tools en samenwerkingsverbanden met bedrijven en ondernemers die aanvullend zijn op mijn diensten en waarmee ik mijn klanten beter en sneller helpen kan. En de deur naar ervaring opdoen en voldoende rust, zodat ik altijd fris ben om alle petten die ik op heb, stevig op te houden. Ook bij storm. Het is namelijk best een uitdaging om als alleenstaande en fulltime werkende ondernemer 3 tieners (op) te voeden.

Geld verdienen opent nog een deur voor mij: de tijd om andermans leven fijner te maken. En deze unieke planeet een handje te helpen. We stoeien immers nog altijd met de vraag of er nog een planeet is, waar zoveel diversiteit in leven is als op de onze. Geld plukt de aarde niet leeg. Dat doen wij.

Met andere woorden: geld verdienen staat bij mij niet langer voor ‘duur doen’, maar voor (meer) terug doen. Van ‘geld verdienen’ maak ik ‘geld verdelen.’

Bovendien: ik sta graag op eigen benen.
Jij?

Je kunt je geldmindset veranderen, zoekend naar waar de deze vandaan komt.
Je kunt ook onderzoeken naar wat wél bij jou resoneert. Onderzoek daarom hoe jij je verdiende geld zo inzet, dat jij je er goed bij voelt.

Want zeg nou zelf: het is toch vreemd dat goed geld te verdienen is weggelegd voor slechts een selectieve groep?
En dat jij, met je hart en je hoofd op de juiste plaats, niet behoort tot die groep?

Ik heb het over omzet en winst om opnieuw te investeren in wat belangrijk is voor jou.

Zonder focus op omzet laat je kansen liggen

Haal je volle potentieel uit je missie door ook in te zetten op omzet en winst.
Zonder goed geld verdienen moet je te vaak ‘nee’ zeggen tegen investeringen die nodig zijn. Mogelijkheden om samen te werken. Het jezelf, je samenwerkende partijen en je klanten gemakkelijker te maken.

Een voorbeeld uit mijn praktijk

Een van mijn klanten moet de wereld over om deals te sluiten. Zij moeten investeren in opslag, in samenwerkingsverbanden en verdienmodellen met hun grotere partners, anders blijft hun circulaire systeem te klein. En nemen organisaties, aan wiens projecten zijn graag aanhaken, hen niet serieus.
Deze ondernemers stopten met hun baan, maar moeten wel verder bouwen aan hun pensioen. Een van hen heeft een zware operatie achter de rug. Dat moet mogelijk zijn.
Ze sponsoren bovendien bijzondere, gelieerde initiatieven.

Snap je?

Goed geld verdienen zorgt dat zij zichzelf serieus nemen. En anderen voelen dat.

Voorbeelden daarbuiten

Soms groeit een klein idee uit tot een wereldwijde operatie. Of heeft het lokaal impact. Het punt is, dat het niet uitmaakt hoe groot je missie of initiatief is. Alle beetjes helpen echt

Het maakt niet uit of jouw opdracht kleinschalig is of dat je hem wereldwijd uitrollen wilt. Kijk maar eens naar wat mensen in gang zetten als het gaat om iets groots als plastic soep:

  • Boyan Slat en zijn project Ocean Cleanup moet wereldwijd uitgerold. Zijn missie: de plastic soep in alle oceanen opruimen. Hij is ermee bezig vanaf zijn 16e
  • Zo is Jessie Kroon en haar zus met hun Zero Waste project bezig bewustzijn te creëren over het huishoudelijk gebruik van plastic
  • Of het project van de Great Bubble Barrier in het IJ, waar plastic naar de oevers wordt geleid om het op te vangen en te recyclen
  • En Marius Smit van Plastic Whale, die met honderden bedrijven en mensen zwerfplastic in de grachten van Amsterdam vangt en er meubels en boten van maakt.

Er is altijd geld mee gemoeid. Om te ontwikkelen, te produceren en te investeren. En ondertussen privé up and running te blijven.
Wat Ocean Cleanup, de Great Bubble, Zero Waste en Plastic Whale doen, kun jij ook. Maar nooit zonder goed voor die missie te zorgen. Geld verdienen is daar onderdeel van.

Geld verdienen voor het juiste doel

Maak goed geld verdienen schoon. Voor jezelf in eerste instantie. Het begint immers bij jou.
Wanneer gaan omzet en winst bij jou samen met die missie die jij uitdraagt? En hoe draagt geld verdienen bij aan die taak?

geld verdienen

Geld (alleen) brengt je geen geluk. Noch liefde.
Het maakt leven en werken wel gemakkelijker.
En brengt doelen dichterbij.

Je kunt op de barricade gaan staan. Mensen zonder geld doen dat vaak en dat is prima op zich.
Of je zorgt dat je de middelen hebt om het probleem aan te pakken.

 

 

Marketing


Esther van Vondel

VERKOPEN BEGINT BIJ JE BOODSCHAP, OMGEZET IN WOORDEN. EN ACTIE OM DIE BOODSCHAP ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN BIJ DE JUISTE MENSEN Neem contact op via 06 54 94 39 62 of info@vanvondeltxt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Telefoonnummer

06 - 54 94 39 62

E-mailadres

esther@vanvondeltxt.nl

KvK nr. 56469128
btw-nummer NL193104271B01

Algemene Voorwaarden tekst- en contentmarketingbureau Van Vondel txt 

Volg Van Vondel txt op:


Deze website maakt gebruik van cookies, enkel om algemene, niet-persoonsgebonden statistieken bij te houden. Bekijk ook de privacyverklaring.

Gastblogger op:

Frankwatching