Google ranking en wat hem niet beïnvloedt

6 Zaken die je Google ranking niet direct beïnvloeden

Marketeers struikelen over elkaar met wat wel en geen effect heeft op je Google ranking. Zo is er nog altijd een discussie gaande over de lengte van je tekst. Yoast, de SEO plug-in van WordPress, vertelt je dat een page met minder dan 300 woorden slecht is voor je ranking, maar dat wordt bestreden. Google legt zijn kaarten niet open op tafel en dus blijven sommige zaken een mysterie.

Er zijn echter een aantal zaken, waar misverstanden over bestaan. Zaken die je Google ranking misschien alleen indirect beïnvloeden.

Zaken die geen direct effect hebben op je Google ranking

1. De leeftijd van je website

Hoe oud je website is, vindt Google onbelangrijk. Ook al heb je in de loop van die jaren in totaal meer bezoekers gehad dan een jongere website, dan nog vindt Google dat oninteressant. Hij kijkt naar je bezoekersaantallen nu. Wat hij een paar jaren geleden deed, neemt hij niet mee.

2. H1- versus H2- versus H3-kopteksten

Merk jij je titels aan als belangrijk, speciaal voor Google, door ze vooral in H2- of zelfs H1-code te zetten? Laat het los, want Google maakt H1 niet belangrijker dan H3. Gebruik de codes voor de leesbaarheid en lay-out van je tekst.

Wel raakt Google in verwarring wanneer je meer dan één H1-koptekst gebruikt in je tekst. Hij begrijpt het hoofdonderwerp minder goed. Dat geldt gelukkig niet voor je andere kopteksten.

3. Je Google-accounts

Google Analytics, AdWords, je G-mailaccount, ze zijn enkel tools en doen niet mee waar het gaat om je vindbaarheid op Google. Het zou ook een slechte zaak zijn wanneer Google aan dit soort belangenverstrengeling doet.

4. Leestekens in je SEO-titel

Je SEO-titel scheiden met een ; of | of ander leesteken heeft geen effect op je Google ranking. Ook niet wanneer je geen spaties gebruikt tussen het woord ervoor of erna.

Zet je (hoofd)zoekterm zoveel mogelijk vooraan in je koptekst, SEO-titel en je meta omschrijving. Synoniemen integreren op die zoekterm helpt ook. Niet iedereen zoekt namelijk op precies dezelfde woorden of formulering.

5. Je bouncepercentage en gemiddelde sessieduur

Is je bouncepercentage hoger en de gemiddelde sessieduur (duur bezoek aan je website) lager dan in je branche? Dat heeft geen effect op je Google ranking. Het zegt namelijk weinig. Vinden mensen snel wat ze zoeken, dan betekent dat eerder dat je website gebruiksvriendelijk is en jij vertelt wat je belooft in je SEO-titel en meta omschrijving. Een kort bezoek aan je website zou dan eerder beloond worden dan bestraft.

6. Delen, likes en reacties op je berichten

Meer dan 25.000 volgers op Twitter, 1766 likes op je facebookbericht, 2089 reacties op je vraag of discussie op LinkedIn en een blog in een groep daar dat 967 keer gedeeld is, ze doen er weinig toe als het gaat om Google. Meer bezoek vanaf je bericht naar je website wel.

Het geeft enkel aan dat je pagina populair is bij een bepaalde groep mensen op een bepaald platform. Meer niet. Het zegt evenmin iets over je verkoop.

7. Techniek die geen invloed heeft op je Google ranking

Technische zaken als coderen in HTML, Javascript en dergelijke beïnvloeden je Google ranking evenmin. Ook robot.txt wel inzetten zonder uitsluitingen aan te geven of robot.txt niet inzetten vindt Google onbelangrijk. Kan Google door je pages crawlen, dan is dat genoeg.

Er zijn nog meer zaken die je ranking in Google misschien enkel indirect beïnvloeden, maar die informatie is technisch en meer geschikt voor marketeers, webbouwers en andere vakspecialisten dan voor ondernemers en medewerkers die zich bezighouden met tekst en de marketing daaromheen.

 


Andere blogonderwerpen, die je bereik en invloed vergroten:

Een lijst met honderden actieve woorden, die je conversie verhogen
Zo ziet een aantrekkelijk linkedinprofiel eruit
12 Zaken die je misloopt zonder blog
Blogonderwerpen vinden die de beste leads trekken
Heb jij al een gratis weggever?

 

 

Marketing


Esther van Vondel

VERKOPEN BEGINT BIJ JE BOODSCHAP, OMGEZET IN WOORDEN. EN ACTIE OM DIE BOODSCHAP ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN BIJ DE JUISTE MENSEN Neem contact op via 06 54 94 39 62 of info@vanvondeltxt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Telefoonnummer

06 - 54 94 39 62

E-mailadres

esther@vanvondeltxt.nl

KvK nr. 56469128
btw-nummer NL193104271B01

Algemene Voorwaarden tekst- en contentmarketingbureau Van Vondel txt 

Volg Van Vondel txt op:


Deze website maakt gebruik van cookies, enkel om algemene, niet-persoonsgebonden statistieken bij te houden. Bekijk ook de privacyverklaring.

Gastblogger op:

Frankwatching