Vraag jij je af hoe jouw website:

1. je vindbaarheid (verder) vergroot
2. meer bezoekers trekt en 
3. hoe je website je verkoopresultaten verbetert?

Vraag dan de gratis webscan aan.

Wij kijken naar je website vanuit 3 disciplines: als copywriter (verkopende tekst), content creator (blog e.d.) en marketeer. Alleen zo krijg jij een totaalplaatje

Tekst-&-marketing-uitbesteden

‘Tekst- en marketingbureau Arnhem/Doetinchem – Tekst Gericht is Klant Geraakt’

over Esther van Vondel copywriter blogger content creator marketeer

Esther van Vondel – commerciële tekst, content en de marketing daaromheen voor bedrijven met een missie

Het nieuws zit bomvol alles wat fout gaat.
Sociale media overspoelt je met ongenuanceerde meningen.
We dealen met grote problemen, zoals groeiende verschillen in onze maatschappij en onverdraagzaamheid, klimaatverandering, migratiestromen en een groeiende wereldbevolking.

quote Guido Weijers - copy tekst marketing voor bedrijven met een missieZe worden uitvergroot door de media, waardoor je het gevoel krijgt dat de wereld uit zijn baan spiraalt. Ja, sommige dingen gaan niet goed. Maar er is een tegenbeweging aan de gang, die een ander verhaal vertelt.

En dat is waar ik mij op focus in mijn werk: de nuance, de activiteiten en oplossingen en de verhalen die de maatschappij en de wereld vooruit helpen. Want het gros van de mensen zijn welwillend. En steeds meer mensen zijn actief bezig mens, dier en aarde gezond te maken. Zij komen echter vaak nog te weinig boven het geschreeuw uit.

Deze initiatiefnemers en ondernemers zetten zich in voor duurzaamheid met onderscheidende, innovatieve, ecologische, vegan en biologische oplossingen voor mens en planeet. Voor hen zet ik mijn expertise in commerciële tekst, kennis delen via contentmarketing en marketing in met Van Vondel txt.

Buiten de standaard = buiten de gebaande paden

Deze ondernemers hebben echter meer nodig dan standaard commerciële tekst, content en dito marketing daaromheen. Hier draaien copywriting en promotie om meer dan alleen omzet genereren immers. Zij hebben vaak meer nodig dan klanten en zoeken ook investeerders en samenwerkende partijen. Hun missie is bewustwording en gedragsverandering. Hun missie gaat voor het geld. Of deze gaan samen.

En dat vraagt om een vorm van expertise, die verder gaat dan de gebruikelijke promotie. En daar komen mijn voelsprieten goed tot hun recht. Mijn gevoel voor creativiteit, taal en die fijngevoelige nuancering. Ik moet luisteren en doorvragen, sparren, onderzoeken, omdenken en buiten de gebaande paden treden om tot de juiste boodschap te komen. En de doelgroep(en) te bereiken.

Dit vergt samenwerking, doorzettingsvermogen, een open en avontuurlijke geest, empathie en enthousiasme. Veelzijdigheid dus. En daarbij voel ik mij als een vis in het water!

Zoals de dames die elk jaar de Reumawalk organiseren. Of de ondernemer die een boek schrijft over hoe je steden energieneutraal maakt. De echtscheidingsmediator en -coach die ervoor staat dat de kinderen onbezorgd en vrolijk kind kunnen blijven. En de therapeutenpraktijk die diverse, aanvullende disciplines bij elkaar schaart, zodat cliënten gerichte hulp krijgen, vanuit de visie dat de mens meer is dan de klacht. Of het zonnepanelenbedrijf, dat wijk voor wijk en straat voor straat afgaat en meerdere mogelijkheden biedt om huishoudens energieneutraal te maken. Of de vereniging die al tientallen jaren de armste mensen in ons land helpt aan voldoende en gezond eten en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaat.


De meeste van deze voorbeelden zijn gericht op een regio, in de meeste van deze voorbeelden de Achterhoek. Sommige rollen hun missie of initiatief landelijk of zelfs internationaal uit. Groot of klein, ieder doel gaat mij aan het hart. Omdat deze bedrijven constructief bezig zijn en zij de kleine of grote wereld om hen heen goed willen achterlaten. Net als ik.

Dit is een greep uit de initiatieven die ik onder de vlag van Van Vondel txt vooruit help. En met plezier! Want hun missie ligt in het verlengde van de mijne. Ook ik volg, met mijn gezin, diezelfde beweging voorwaarts om deze wereld, inclusief de planeet waarop wij leven, goed achter te laten.

3 Vakgebieden in de optimale mix, dát is Van Vondel txt ook

Ik ben in de gelukkig omstandigheid dat ik met mijn leergierigheid maar liefst 3 vakgebieden beheers, die elkaar prachtig aanvullen: copywriting (het schrijven van commerciële teksten), content creatie en bloggen (het delen van je kennis en kunde) en marketing (het bereiken van je doelgroep en het bouwen aan zichtbaarheid, naamsbekendheid en wat ik noem ‘een ijzersterk merk’ oftewel branding).

Ik heb bovendien 2 manieren ontwikkeld om jou te helpen: ik doe het voor je. Of je schrijf je in voor een van de trajecten of opleidingen in de Van Vondel txt Schrijfacademie.

Waar komt mijn missie vandaan?

Dat andere, opbouwende en genuanceerde geluid een volumeknop willen geven komt niet uit de lucht vallen.

Ik ben geboren bij Rotterdam, maar groeide op aan de rand van de Veluwe. Ik maakte me toen al druk om andere dingen dan mijn leeftijdgenoten en lette ik op zaken die anderen over het hoofd zagen.

Ik was een jaar of 6 toen onze buren een kastanje in hun voortuin zetten. ‘Die moet er straks weer uit, want die wordt veel te groot.’ Ik vond het stom en was woest en verdrietig toen ik gelijk kreeg en de kastanje, waar ik jaren tegenaan had gekeken vanuit mijn slaapkamerraam, weg moest. Hij stond daar gewoon mooi stond te wezen, huisde vogels en ruiste mij in slaap. Elke boom die omging, voelde ik. Bomen geven zuiverheid en levenslucht immers. Mijn moeder noemde mij een ‘bomenmens.’ En dat doet ze nog steeds.

Esther van Vondel - mijn missie maakt me wakkerHet kon en kan anders

Ook maakte ik mij van tiener af aan al hard tegen vervuilende auto’s, fossiele brandstoffen en natuur die moest wijken voor ons. En zag ik veel ikke-ikke-ikkegedrag en culturen die botsten, omdat men vooral gefocust was op de verschillen.

En ik zag hoe het anders kon, wat ons zou verbinden en zocht naar waarin we juist gelijk waren. Graag haalde ik iedereen van zijn eilandje.

Ik zag de problemen die we nu hebben, aankomen. Maar ja, wie luistert er nou naar een kind?

Ik zoek nog steeds naar wat ons verbindt, waar mogelijkheden liggen en waarin we ijzersterk zijn. Vroeger kon ik daar niets mee. Met Van Vondel txt wel.

Natuurlijk kan ik zelf op de barricade staan en mijn zienswijzen de wereld in slingeren. Maar mijn kracht ligt er meer in jouw missie een stem en zenderkanaal te geven. Met Van Vondel txt kan dat. Zo bereik ik meer, veelzijdig en breed georiënteerd als ik ben. Ik ben bovendien lang niet altijd zuiver voor of tegen iets. Liever houd ik me bezig met oplossingen die echt werken dan halve compromissen. En ik ben geen drammer, maar onderneem liever actie.

Er was eens een jongedame met te veel…

Ik groeide op in een complex gezin met een brede interesse in taal, muziek, natuur, historie, kunst en cultuur. Ons gezin ging regelmatig op vakantie binnen en buiten Nederland en mixte de buitenlucht van het kamperen met oude stadjes en kastelen, bos en water. Mijn vader was kunstschilder (Harry van Vondel) en die genen bracht hij over op mij. Ik speelde bovendien piano en schreef verhalen, gedichten en Loesje-achtige teksten in de vele eenzame uren op mijn kamer. Of was te vinden in het zwembad of het bos.

Ik kon naar de kunstacademie, stond een 10 voor tekenen. Mijn leraar Nederlands vond mij de nieuwe Yvonne Keuls en zag mij Nederlands studeren. Ik had feeling voor talen en was avontuurlijk, wilde reizen, culturen opsnuiven en mijn horizon verbreden. Ik wist nauwelijks wie ik was, kon te veel kiezen, dus ik koos… Schoevers.

Management supporter en duizendpoot

15 Jaren lang ondersteunde ik afdelingen, directies en besturen. En vervulde vaak meer taken dan enkel die van secretaresse: inkoop, personeelsmedewerker, receptionist, telefonist en financiële ondersteuning. Ik was doodongelukkig, werd af en toe zelfs ontslagen en vond mijzelf maar dom. Tot een van mijn laatste werkgevers lucht kreeg van het feit dat ik in mijn vrije tijd teksten schreef voor de bedrijven van vrienden.
Binnen de kortste keren had ik een pr-afdeling opgezet. Bij mijn laatste werkgever nam ik de gehele pr en marketing op me.

Leergierigheid, ambitie en vaste grond

Ik bleef ondertussen leren en haalde diploma na diploma. Binnenhuisarchitect, Middle Management, Copywriter, Bedrijfskunde 1. En opleidingen die ik niet afmaakte, zoals AMA en WO Geschiedenis. Alles was interessant, maar net niet lang genoeg om het elke keer af te ronden met een diploma.
Ik vond pas vaste grond onder mijn voeten toen ik koos voor schrijven, mijn grootste talent en passie. En een formule vond om mensen vooruit te helpen, zodat ik door hen de wereld vooruit helpen kon en mixte dat met mijn ambitie iets bijzonders neer te zetten: ik richtte Van Vondel txt op.

Tientallen jaren deed ik er dus over voordat ik eindelijk snapte, waarom ik zo zoekende was: er is niet één enkel ding dat bij mij past. Zoals in mijn kledingstijl passen meerdere, heel verschillende jassen mij.

Destijds werd ik gek van mijzelf. Nu zet ik die eigenschap in.

Klanten binnen en buiten Van Vondel txt (ik doe hiernaast vrijwilligerswerk) leunen op deze veelzijdigheid. Hij zorgt, dat ik altijd meerdere wegen naar Rome zie. Ik ben zelden voor een gat te vangen. Ik wil door waar anderen stoppen, omdat ik vaak nog niet klaar ben met zoeken naar de juiste weg. En werk samen met experts die gelieerd zijn aan mijn vak en hem aanvullen.

Crisis, ondernemer en kostwinner

Vaste grond voelen midden in de economische crisis (in 2012 startte ik met Van Vondel txt) en als kostwinner met 3 kinderen? Ja. En om zo snel mogelijk rond te kunnen komen bouwde ik snel naamsbekendheid op. We hebben bij de voedselbank gelopen en dat vond ik afschuwelijk. Dat gaf mij reden om harder te werken en duidelijk te kiezen. Gelukkig wist ik wat ik moest doen en dat wierp zijn vruchten af.

Van Vondel txt ontwikkelt zich verder, zoals elk bedrijf. Ik heb opnieuw moeten beginnen en deed dat. Ja, de moed zonk me weleens in de schoenen en ik krab mijzelf nog steeds weleens achter de oren. Maar ik kan niet anders meer. Ondernemen zit in mijn bloed. Ik wil bovendien een ander voorbeeld geven aan mijn kinderen. De boodschap dat zij hun eigen weg moeten gaan en hun hart moeten volgen zonder hun hand op te hoeven houden.

Ondertussen staat mijn opleidingsinstituut, de Van Vondel txt Schrijfacademie, voor copywriting en bloggen klaar voor ondernemers, werknemers en professionele copywriters en bloggers. En zo bouw ik langzaam verder aan een steeds betere dienstverlening, zodat jij vanuit vrijheid kunt werken en leven.

De lessen die ik leerde op de moeilijkste momenten, geef ik bovendien door aan mijn klanten.

Gaandeweg ontwikkelde ik systemen, die ik ook inzet voor mijn klanten. Deze maken het gemakkelijker, sneller, handzaam, uitvoerbaar en lucratief.

Ik heb gebouwd en gezaaid. De tijd is eindelijk daar. En ik volg mijn hart.

En daarmee de jouwe.

Met commerciële tekst, contentmarketing en de marketing daaromheen.

 

Dit ben ik ook

  • Ik krijg vaak de vraag of ik een nazaat ben van Joost van den Vondel. Geen idee! Ik kon er echter niet omheen om mijn achternaam te verwerken in mijn bedrijfsnaam. En ik gebruik mijn uitdrukking ‘Joost wist het niet, Van Vondel weet het wel’ nog weleens
  • Mijn oude foto’s hebben een reden, die verder gaat dan branding (het bouwen van een herkenbaar merk). Mijn achternaam in combinatie met mijn opleiding Geschiedenis en het feit dat oude en nieuwe marketing soms mooi in de mix passen, laat ik erin terugkomen
  • Op mijn 21e gaf ik les in Engels in Toscane
  • Na 6 jaren strijd ben ik zonder hulp of steun van mijn anorexia afgekomen. Dat ik dat voor elkaar heb gebokst, vergeet ikzelf nog weleens. Ik heb echter een bijna dagelijkse reminder in mijn zoon, die slechtziend is en zich op dezelfde wijze niet laat kisten of beperken
  • Ik heb mijn systemen ook ontwikkeld, omdat ik een chaoot ben en het detail nog weleens over het hoofd zie en dat geen effect mag hebben op jouw resultaten.

‘Maak iemands dag bijzonder. Elke dag’
Esther van Vondel – Van Vondel txt

Telefoonnummer

06 - 54 94 39 62

E-mailadres

esther@vanvondeltxt.nl

KvK nr. 56469128
btw-nummer NL193104271B01

Algemene Voorwaarden tekst- en contentmarketingbureau Van Vondel txt 

Volg Van Vondel txt op:


Deze website maakt gebruik van cookies, enkel om algemene, niet-persoonsgebonden statistieken bij te houden. Bekijk ook de privacyverklaring.

Gastblogger op:

Frankwatching